Primaria Babana

A+ R A-

Reflector august 2016

PUBLICATIE     NOUA

                                       

www.primariababana.ro

 

 

REFLECTOR  de Babana

 

 

 Nr. 8 /  august     2016

 

   Foaie de informare si opinie, realizata de primarul comunei Babana         

 

 

      Aduc multumiri persoanelor care au strans deseuri din plastic si le-au predat in ultima zi de marti a fiecarei luni !

    Constat ca sunt si persoane fara bun simt, care sfideaza comunitatea, arunca in continuare deseurile de plastic la pubele, oare ce aveti in cap si nu intelegeti ca vom plati mai mult de la anul viitor daca nu predam in fiecare luna 1 tona de deseuri de plastic, chiar nu puteti preda minim 2 saci de gospodarie pe luna, v-am dat saci inscriptionati pentru aceasta activitate si ati pus prunele in ei ?

   Rog sa veniti la primarie, avem compostoare in stoc, le luati acasa si puneti in el deseuri de hartie, reziduri legume, buruieni, fan cosit si in cateva luni aveti cel mai bun ingrasamant natural, nu mai duceti aceste reziduri la pubelele de gunoi, saptamanal primim observatii ca am depasit cantitatea stabilita la numar de persoane adica 13 kg pe luna !!

   Am gasit un  ghertoi  din Valea lui Paneata, care este fara serviciu, fara ajutor social, nu stiu din ce traieste,( am aflat ca are tatal lui pensie ) afirmand :   ce primarul imi impune mie cat gunoi sa predau ? 

  Stimate  pierde vara , nu eu impun, eu urmaresc ca aceasta activitate sa revina la normalitate in comuna noastra, sa nu ne mareasca taxa pe gunoi societatea care strange gunoiul in judet.

 

     Au venit alimentele, stam cu ele in parcare, nu stiu din ce motive nu veniti sa le ridicati, o sa va readuc aminte cine mai poate lua aceste alimente :

-         Daca sotul are pensie care nu depaseste 900 lei si sotia nu are niciun venit, pot lua amandoi alimente, sau daca a luat sotia asteptam la primarie si sotul cu cuponul pensie si Cartea de Identitate pentru a ridica alimentele.

 

-         Daca in familie sotul depaseste veniturile de 450 lei si familia lui este alcatuita din mai multe persoane, se inmulteste numarul membrilor cu aceasta suma si daca nu depaseste venitul aceasta suma, toata familia va primi pachete cu alimente.

   Acestea au fost ultimele noutati aparute suplimentar pentru alimente.

 

 Nu uitati ca din 3 in 3 luni sa va prezentati cu adeverinte de venit si adeverinta de la scoala pentru copii, adeverinta de la finate , iar cererile se completeaza  de fiecare data cand solicita alocatie sustinere familie.

 

   Am avut sedinta de Consiliu Local si cele doua proiecte au fost aprobate , doar un singur consilier  s-a opus la urmatoarele :

 

-         Delegarea serviciului de apa potabila operatorului care a castigat licitatia organizata in urma cu cateva luni, daca nu se aproba acest proiect se sista apa in localitatea noastra.

 

-         Constructia unui nou sistem de apa potabila prin foraj 200m, langa PECO- Centru, astfel satele Babana , Cotmenita si catunul Valea lui Paneata, vor beneficia de acest sistem. Am primit de la Consiliul Judetean suma de 88.000 lei pentru a incepe acest obiectiv important pentru locuitorii din comuna Babana.

 

    Apel catre preotii din comuna !

 

 In ultima perioada foarte multi cetateni s-au  plans   ca rolul bisericilor si preotilor din comuna a devenit unul de afaceri, nu generalizam si voi exemplifica :

-         Am avut un caz social ( o femeie a stat la morga 7 zile, nu a ridicato nimeni), iar familia a fost nevoita sa plateasca la preotul paroh si la preotul pensionar cate 100 lei, fara sa se elibereze chitanta, iar femeia de serviciu a cerut tot 100 lei, ca a tras clopotul in ziua inmormantarii !!! Am vorbit la Episcopie si mi-a spus ca la cazurile sociale nu se ia niciun leu !!

-         Deasemenea la cununiile religioase, botezuri , taxele impuse  sunt mai mari ca la oras, astfel foarte multi merg la bisericile din oras pentru a face aceste obiceiuri crestinesti !

    Spunea d-na Viorica Tinca( salariata primariei) ca duminica trecuta a cununat la o biserica de lemn  spre Racovita -Mioveni si preotul nu i-a luat niciun leu ! La noi si daca chemi preotul la pomana acasa trebuie sa-i dea omul  minim 50 lei, iar daca sunt doi si cantaretul, cu pachete, mai vine si cu sotia si copii te duce cat toata pomana ! Am vorbit cu nepotul lui Ioasaf care este preot paroh langa biserica de langa Hanul Valea Ursului si mi-a spus ca la o inmormantare nu incaseaza mai mult de 20 lei, sau niciun leu, iar cununiile 50 lei, a ramas surprins cand a aflat preturile la Babana.

-     Deasemenea, de 3 ani astept sa public taxele impuse la fiecare parohie, doar preotul Georgescu mi-a raspuns si vin cu urmatoarea rugaminte :

     Stabiliti la inceput de an suma pe care trebuie sa o dea o familie, astfel incat sa fie incluse toate taxele pe care le percepeti pe parcursul anului :

                                   *contributia anuala

                *taxa pomenire morti

                       * taxa pomenire vii

                       * salindarele

                       * calendarul crestin ortodox

                       *pomana hramul biserici

                       *reparatii sau investitii biserica    

     Astfel incat enoriasul sa stie cum sa-si programeze banii, preotul trebuie sa mai caute si sponsori cum a facut preotul Mateescu din Crucisoara, care a renovat biserica numai cu bani din sponsorizari, sau preotul nostru Stanica Laurentiu care a gasit un sponsor si a platit acesta tot sistemul de incalzire de la parohia pe care o conduce, peste 20.000 lei !

 

     Deasemenea vreau sa-i  reamintesc preotului Meltei sa citeasca Legea Administratiei Locale, troita din Grosi apartine domeniului public al comunei Babana nu familiei Ionescu, noi platim energia electrica de cativa ani buni, este in inventarul localitatii noastre  si ar fi cazul sa ne intrebe si pe noi cand face cate o slujba acolo, sau vreun parastas !!

      Felicit preotul Viorel Georgescu deoarece este singurul care din sponsorizari si munca enoriasilor a finalizat constructia capelei, care este si biblioteca, sala mese , sala expozitie icoane , la biserica Slatioarele. Este o lege care obliga preotii sa construiasca aceste obiective, nu mai ai voie sa tii mortul acasa !!

 

      Rog  preotii ca dupa citirea sfintei Liturghii sa permiteti oamenilor sa ia anafura, sa manace , nu lungiti slujbele, este cald, majoritatea oamenilor sunt bolnavi le creste glicemia si de 3 ori a fost nevoie de interventia ambulantei , am ajuns subiect de can-can la serviciul ambulanta Arges!

       Deasemenea, cetatenii care sunteti bolnavi nu mai tineti post deoarece va agravati sanatatea, credinta este in sufletul tau nu prin lipsa alimentelor de baza oua, branza , lapte, peste, te iarta dumnezeu, preotii trebuie sa le explice oamenilor aceste lucruri, nu sa le ceara bani la sfarsitul fiecarei slujbe pentru reparare soclu, pentru gaze , pomeni !

     Am constatat ca suntem localitatea care avem cele mai multe pomeni, unde oamenii dau bani iar la primarie nu au platit impozitul nici 48%, desi mai sunt 4 luni pana la incheierea anului !

      Nu uitati ca din 2004 nu v-am cerut taxa de iluminat, taxa de gunoi, taxa PSI, acestea depasesc 2500 lei de fiecare parohie !!

      Multi veniti la mine si imi spuneti sa le zic preotilor, nu generalizez, dar de ce nu va adresati lor, va taie popa limba ? AMIN..

 

     Ziua cand se mai pot arde deseurile menajere care nu se pot depune la tomberoane este Sambata, daca nu bate  vantul !

           V-am rugat sa respectati programul de pasunat 08.00- 19.00, sa nu mai dati drumul pe timp de ploaie la animale, deoarece distrug iarba, v-am rugat, ca prin rotatie, sa asigurati paza zilnica a acestor animale, dar toti promiteti si animalele stau in ploaie, de ti se face   mila de ele ! Nu priponiti animalele !!

      Cantitatea maxima de gunoi pe care aveti voie de persoana sa o depuneti la tomberoane este de 12 kg pe luna, restul reprezinta costuri suplimentare si chiar refuzul angajatilor SALUBRIS de al ridica !

      Transmit condoleante familiei Ionescu, deoarece fostul primar Costica s-a stins din viata saptamana aceasta, un om de valoare, dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 Programul iluminat public : 20.45  --- 06.00

      Datorita fulgerelor din ultima perioada s-au ars 4 contactoare, le-am schimbat am platit 2500 lei, am cumparat becuri 300 bucati, am ramas fara bani la acest capitol, rog platiti taxa iluminat, deoarece nu mai putem interveni la timp sa schimbam becurile ( in Bajenesti toate becurile arse si automatul de aprindere), nu am incasat cat am platit pe aceste componente.

      De la 1 septembrie contractul cu Pirciu Romica s-a reziliat deoarece s-a angajat la Statia Asfalt CJ Arges, iar in locul lui avem  electrician pe Lica Constantin.

     Dupa cum ati constatat, cititorul si incasatorul apa, poate incasa taxele si impozitele locale, este un mod de a va ajuta sa platiti mai usor aceste datorii catre bugetul local.  

ATENTIE :

     Politia din comuna avertizeaza cetatenii sa nu raspunda la cei care va suna si va cer bani ca aveti o ruda implicata in accident, sunt escroci care va pacalesc !

 Serviciul Urbanism anunt IMPORTANT !

      Iti faci casa noua sau o modernizezi pe cea veche ? De azi risti amenzi enorme daca nu respecti legea !

      Persoanele care isi fac locuinta noua sau care o modernizeaza pe cea veche fara a respecta normele legale de calitate risca, incepand de azi, amenzi de pana la 40.000 lei, in conditiile in care sanctiunea maxima era pana acum 20.000 lei.  Mai exact, au fost majorate semnificativ toate amenzile prevazute de Legea calitatii in constructii, plus ca s-a introdus perioada de garantie pentru cladiri, in functie de importanta acestuia.

      

Tiparit la Editura Paralela 45, tiraj 1200 ex