Primaria Babana

A+ R A-

Reflector iunie 2016

PUBLICATIE     NOUA

                                       

www.primariababana.ro

 

 

REFLECTOR  de Babana

 

 

 Nr.6 /  iunie     2016

 

   Foaie de informare si opinie, realizata de primarul comunei Babana         

 

Incep cu o rugaminte :

   Ziua cand se mai pot arde deseurile menajere care nu se pot depune la tomberoane este Sambata, daca nu bate vantul !

    Dar atentie !  in ultima perioada  am fost sunati de la Inspectoratul pentru  Situatii de Urgenta Arges, ca primesc apeluri prin sistemul 112, deoarece multi cetateni ard fanul cosit si mucegait, incat arderea acestuia dureaza ore in sir si fumul emanat devine toxic pentru ceilalti vecini care suna la acest serviciu si va reclama !

    Va inteleg , dar sa dai foc la o capita de fan si 4 ore sa afumi localitatea este jalnic, incalcam normele legale, exemplific Valea lui Paneata, care datorita catorva cetateni , in ultima perioada au creat o zona cu perdea de fum,atentand la sanatatea celorlalti conlocuitori !

     V-am rugat sa respectati programul de pasunat 08.00- 19.00, sa nu mai dati drumul pe timp de ploaie la animale, deoarece distrug iarba, v-am rugat, ca prin rotatie, sa asigurati paza zilnica a acestor animale, dar toti promiteti si animalele stau in ploaie,de iti vine mila de ele !( atentie catunul Valea lui Paneata si « vecinii » din Metof ).

    La pubelele de gunoi gasim saci intregi cu iarba cosita, reziduri si nisip de la gratarul de fripturi, incat cei de la Salubritate refuza sa mai ridice gunoiul !!

   Cantitatea maxima pe care aveti voie de persoana sa o depuneti la tomberoane este de 12 kg pe luna, restul reprezinta costuri suplimentare si chiar refuzul angajatilor SALUBRIS de al ridica !

   Ultima zi de marti a fiecarei luni, vine un camion si aduna materialele de plastic, v-am dat saci speciali facuti pentru aceasta activitate, dar numai cativa locuitori au raspuns afirmativ acestei activitati, exemplific in primul rand , satul Lupueni !!

S-au desfasurat saptamana trecuta testele  de evaluare nationala si voi exemplifica cateva rezultate :

1.     Calina Danusia Nicoleta- nota 10 la Limba Romana

2.     Duminica Delia Adriana- nota 9.30 la Limba  Romana

3.     Stanciu  Diana Mihaela – nota 9.25  la Limba Romana

Am exemplificat doar notele la Limba Romana, deoarece la Matematica avem rezultate foarte slabe, note de 1.50 !!

   Rog conducerea scolii sa gaseasca URGENT solutii pentru remedierea acestei situatii, deoarece multi parinti sunt revoltati de modul cum se preda  matematica la noi in localitate, au ajuns la concluzia ca vor transfera copii la scolile din Pitesti !

   Avem scoli moderne, asiguram transportul elevilor zilnic, dar nu accept ca un cadru didactic sa nu-si dea silinta ca elevul sa plece cu lectia invatata  chiar din clasa !

Sper ca in anul acesta, domnul profesor de matematica sa nu mai primeasca clasa ca diriginte, deoarece te ia groaza cand asculti parintii de ce se intampla la orele domniei sale !

  Am fost la serbarea de sfarsit an scolar si am apreciat premierea elevilor care au fost la Olimpiada de Religie de catre preotul Georgescu  Viorel, care a inmanat sume de bani acestor elevi !!

  Este singurul preot care face acest gest , deci si preotii mai dau, nu numai iau !

In acest moment se lucreaza la modernizarea bazei sportive la Scoala Babana cu banii obtinuti de la premiul Kaufland, Consiliul Local, sper sa-mi aprobe sa construim langa aceasta baza sportiva un vestiar fete si baieti cu grup social, incat sa eliminam acel « dezbracat in clasa » unde fetele si baieti se dezbracau impreuna, neexistand  intimitate !

 M-ati rugat sa prezint lista Consilierilor Locali alesi in data de 06 iunie 2016 :

1.     Calina  Danut – PSD

2.     Duminica  Adrian  - PSD

3.     Ghita  Vasile   - PSD

4.     Gheorghe   Marin  - PSD

5.     Oneaca  Florin -  PSD

6.     Tuca  Cosmin  - PSD

7.     Dura  Ion    - UNPR

8.     Voiculescu  Ion  - PMP

9.     Iancu Jean  - PNL

10.                Radu  Ion- PAM

11.                Sorescu  Ion- PAM

Viceprimar a fost ales tot GHEORGHE  MARCEL cu 11 voturi pentru.

Subsemnatul am fost reales pentru al 4-lea mandat cu un procent de 75%.

Multumesc tuturor cetatenilor care s-au prezentat la vot, am listele de la fiecare sectie si stiu cine a absentat, acestia au incalcat moral ,dreptul de a putea aduce critici Consiliului Local, Primarului, sau chiar propuneri !

  Stiu si cine a fost impotriva mea, dar cum am promis in campania electorala, voi fi primarul tuturor !

   Saptamana aceasta vom avea sedinta de aprobare a Regulamentului de Functionare a Consiliului Local Babana si vom stabili zonele de responsabilitae a fiecarui consilier cat si numerele de telefon ale acestora, doresc o colaborare intre dumneavoastra si Primarie  si prin intermediul consilierului local.

 

 In aceasta luna sosesc ajutoarele alimentare, la cei care nu puteti sa veniti sa le ridicati, voi dispune sa fie aduse acasa !

  Daca se arde becul la poarta rog sunati la primarie tel.0248767001, acolo este un registru , iar in termen de maxim  30 zile, va veni electricianul sa-l inlocuiasca !

   Atentie !

     Aveti obligatia lunar sa va platiti taxa iluminat public, taxa de gunoi si taxa evidenta populatiei, nu asteptati sa vina data de 30 septembrie, deoarece Curtea de Conturi a stabilit sa vi se aplice majorari si penalitati lunar !

   Voi exemplifica pe zone cati nu au platit impozitul si taxele locale pana-n prezent :

1.     Slatioarele   136 familii, valoarea restantelor = 48.800 lei( o juma de miliard lei vechi)

2.     Aleea Fundatura  Pisculungeni, cele 5 familii nu au platit niciun leu, valoarea restantelor = 2.888 lei si zilnic sunt sunat ca au nevoie de bec , piatra, etc !

3.     Piscul  Badesti, 44 familii, aproape toti, valoarea restantelor = 10.504 lei !

4.     Piscul  Comanei, 22 familii, valoarea restantelor este de 5.778 lei !

5.       Aleea Pisculungeni, 16 familii , valoarea acestor restante = 6.690 lei

6.     Aleea  Brezan, toti nu au platit taxele locale

Am mentionat aceste zone, deoarece cei care nu si-au platit impozitul si taxele locale sunt si cei care ma suna sa reclame cate ceva ,care-i nemultumeste ceva , fie zi, seara , noapte sau  chiar zi de sarbatoare !

  In numarul viitor voi publica si celelalte sate, strazi si  catune cu suma restanta  pe care o au de plata  locuitorii acestor zone !

 

Nu este saptamana sa nu avem ploi torentiale dar si inundatii !!

  Vin cu rugamintea de a amenaja santurile in dreptul proprietatilor pe care le detineti, nu asteptati sa vina primarul sa va faca santurile, va spun din ceia ce patesc, sunt sunat, chiar amenintat ca reclamatii la DNA, ca sunt obligat sa vin eu sa le fac santurile ! Mi s-a imputat ca datorita asfaltului se produc inundatii !!

   Eu daca vin, voi da si amenzi, in 12 ani am dat o singura amenda dar si aceia a fost anulata de instanta de judecata, deoarece aproape toti nu aveti fose septice si deversatii ejectiile si apa de la masina de spalat si WC-uri  in santuri, lasati iarba sa creasca  in speranta ca  nu se vede teava de scurgere !

   Saptama trecuta am fost la cununia prietenului meu Madalin Duminica in Cotmenita si nu am putut rezista « parfumului » din zona restectiva, un cetatean , rau intentionat, a deversat toate materiile fecale  chiar in acel  moment in acest  parau care traverseaza  minunatul  sat !

  Beneficiarii ajutorului social, care nu au facut zilele de munca si nu au adus adeverintele legale , li s-a suspendat ajutorul social, este vara puteti gasi de munca si in agricultura !

 

Primaria Comunei Babana va invita in ziua de 20 iulie a.c.sa participati la:

 

 

Targul Anual de Sfantul Ilie – Ziua Comunei Babana

 

 

PROGRAM

 

 

 

Orele 15ºº_               Deschiderea programului

 

Orele 15ºº – 18 ºº –   Program artistic sustinut de formatia M&M

 

Orele 18ºº – 19ºº –   Concurs ciclism

 

Orele 19ºº – 20ºº  -  Tombola cu premii

 

Orele 20ºº – 21ºº – Premierea cuplurilor care au implinit 50 ani de casatorie si a participantilor la competitiile sportive

 

Orele 21ºº – 23ºº –  Program artistic sustinut de formatia M & M

 

Orele 23ºº – Foc de tabara

 

 

Nota:

 

* La aceasta tombola participa tichetele eliberate de catre compartimentul financiar al Primariei Babana si acestea se depun pana la ora 19ºº. Se vor acorda 100 premii, mult noroc va doresc!

* Traseul pentru cursa de ciclism este pe DC 165 – Bajenestei Mari, concurentii se vor prezenta la ora 17,30.

 

 

 

 

Nota:Aceasta foaie se distribuie GRATUIT, nu este tiparita cu banii primariei, are scop informativ si de educare , costurile acesteia  sunt suportate numai de primar.

Tiraj:2000 exemplare