Primaria Babana

A+ R A-

Reflector octombrie 2014

PUBLICATIE     NOUA

                                       

                                                         www.primariababana.ro

 

 

 

REFLECTOR  de Babana

 

 

 

  Nr.10 /   octombrie    2014

 

  

 

Foaie de informare si opinie, realizata de primarul comunei Babana 

 

 

       A inceput asfaltarea Drumului Judetean Valea lui Paneata Babana, pana la intersectia cu Drumul Judetean 703E ( statia PECO), se reabiliteaza si drumul catre Scoala Babana, urmand ca in primavara (dupa refacerea malurilor paraului Vartej) sa fie asfaltat in totalitate.

    D-nul Ponta  a alocat bani catre Consiliul Judetean Arges pentru aceasta investitie.

    Deasemenea s-au alocat bani pentru asfaltarea DC165 –Bajenesti si DC177A- Manolesti, incep lucrarile in noiembrie se vor extinde si in anul 2015 cand se vor inaugura aceste  drumuri comunale.

    S-a aprobat in sedinta CL Babana asfaltarea tuturor drumurilor comunale si locale, prioritare vor  fi DC 174 D si 174 B-  Enachesti- Jgheboasa- Plesesti DJ731B, care va fi realizat din fonduri UE.

    S-a mai distribuit suma de 200.000 lei pentru continuarea lucrarilor de canalizare, astfel s-a primit in total suma de 1.400.000 lei numai anul acesta, Guvernul ne-a sprijinit cu sume RECORD !!!

    S-au dat bani pentru refacerea podului rupt de inundatii Valea Caprii si str. Luncii, poduri refacute in totalitate la data aparitiei acestui numar.

  Saptamana acesta am primit expertiza si proiectul tehnic pentru reabilitarea podului din Plesesti, urmeaza sa facem licitatia, ne-a dat Guvernul bani 50.000 lei, speram sa gasim un constructor care sa accepte aceasta suma, nu se poate face pod nou cu acesti bani , il vom prinde cand asfaltam drumul Jgheboasa, este un obiectiv care deserveste foarte multi locuitori.

    Este singurul Guvern care  a inteles situatia si gradul de saracie al comunei noastre,daca  s-ar merge in acest ritm vom depasi celelate comune care au surse mari de finantare proprii.

   Majoritatea cetatenilor doresc drumuri moderne asfaltate, iluminat public si apa potabila in curte, nu vin la primarie sa ceara mariri de pensii  etc.

   

   De hramul bisericii Valea Caprii,Sf. Parascheva, am fost onorati  de vizita  Presedintelui  Consiliului Judetean Arges Tecau  Florin si primarul Pitestiului Pendiuc Tudor, au fost bine primiti de catre enoriasii acestui lacas de cult.

    Cu aceasta ocazie s-a discutat cu directorul de la gaze in vederea aprobarii introducerii de gaze la aceasta biserica, apoi s-a inspectat drumul Judetean Valea lui Paneata –Babana, podul de la Plesesti, s-a chemat  un constructor sa gaseasca o solutie pentru acest pod in vederea repararii in regim de urgenta.

     A venit  directorul Apelor Romane d-nul Ciobanu , a vazut situatia paraului Vartej, malurile trebuie refacute in totalitate prin ziduri de beton, nu mai sunt viabile vechile gabioane, asteptam solutia tehnica.

 

INFORMATII  DESPRE   ALEGERILE  PREZIDENTIALE

 

 

     Sunt  tot aceleasi sectii de votare, votarea incepe la ora 07.00 pana la ora 21.00

 

     Fac apel la dumneavoastra pentru prezenta la vot,  vreau sa fie intreceri intre sate, doresc  ca si cei de la sectia Babana- Scoala sa nu mai fie codasi la prezenta la vot.

   Avem toti aceasta obligatie etica si morala, nu vreau sa se inteleaga ca doar unii merg la vot.

   Voi urmari personal prezenta fiecarui membru de familie la vot, deoarece tot ce fac in comuna Babana nu fac pentru cei din Grosi care, de fiecare data, conduc in procentele de prezenta la vot.

 

   Pot vota toti cetatenii ,indiferent de domiciliul stabil, acestia vor putea fi trecuti pe liste suplimentare.

 

       Se primesc cereri pentru ajutorul de incalzire locuinte   2014-2015 si trebuie sa respectati urmatoarele :

 

1.      Venitul pe cap membru familie sa nu depaseasca  615 lei

2.      Sa nu detineti depozite bancare mai mari de 2999 lei

3.      Sa nu detineti alta locuinta decat cea in care stati efectiv

4.      Sa nu detineti mai mult de 2000mp teren intravilan

5.       Sa nu detineti autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani

6.       Sa nu detineti mai multe autoturisme cu o vechime mai mare de 10 ani

7.      Sa nu detineti autoutilitare, autocamioane, rulote, utilaje agricole ( tractor, combina,moara de cereale|), gater de prelucrare a lemnului

 

    Pot primi ajutoare de caldura si proprietarii de locuinte care au implinit varsta de 16 ani (daca au act vanzare cumparare, act comodat, act donatie, act inchiriere) si fac dovada ca se gospodaresc singuri.

 

 

   Documente necesare :

1.      Adeverinta Fiscala din care sa rezulte ca nu are datorii la bugetul local.

2.      Adeverinta de la finante

3.      Adeverinta de venit, cupoane pensie, adeverinta somaj, indemnizatii handicap.

4.      Copie Carte identitate pentru toti membrii familiei care au implinit varsta de 14 ani.

5.       Copii  certificate nastere pentru copiii sub 14 ani.

Daca apar modificari la veniturile persoanelor din componenta familiilor, sunteti obligati sa aduceti noi adeverinte de venit.

  Se vor face verificari in teren ,prin sondaj, de catre o comisie AJPS Arges ,la 60% din numarul persoanelor care au depus cereri pentru ajutor incalzire.

 Cei care nu se incadreaza vor primi raspuns acasa, in termen de 15 zile de la data depunerii cererii.

 

Impozitul pe cladiri si terenuri reprezinta suma care se plateste anual de catre proprietarii  catre o unitate administrativ teritoriala, in vederea tinerii  evidentei acestora. Din aceasta suma se platesc salariile, curentul, internetul, mentenanta calculatoarelor, gazele, sistemul de paza !!

  

      ANUNT :

       Ziua stabilita pentru arderea rezidurilor menajere, care nu pot fi depuse la ghenele de gunoi, este SAMBATA.

   

       Rog respectati aceasta zi, deoarece riscati sa primiti amenda !!!

 

Ultima zi de plata a impozitului si taxelor locale pentru anul 2014  a fost 30 septembrie 2014, dupa aceasta data se percep penalizari.

          

     Duminica astept toti cei 810 membrii PSD la vot, nu voi accepta nicio lipsa, am facut acest pas, am trecut in noul partid cu toti membrii PNL si PRM, trebuie sa dovedim ca suntem o forta in judet, putem depasi multe  comune care au un istoric deosebit in PSD.

   Doresc sa vina toti cetatenii, chiar si cei indecisi, cei apolitici, cei aflati in tranzit, doresc procent de participare de 80%, sa se simta o schimbare la Babana.

   Tot ce am cerut de la domnul Ponta, mi s-a dat, tot ce am cerut de la domnul Tecau mi s-a aprobat.

 

D-na Dr Otelescu Steliana vine in ajutorul nostru cu urmatorul anunt :

 

  « In perioada 01.10 -  31.12.2014, femeile cu varsta cuprinsa intre 25-64 ani, se pot prezenta la dispensar pentru programul GRATUIT de depistare a cancerului de col uterin .